Veelgestelde vragen

Bestelling - Verzending - Retour - Klantendienst

Hier vind je de meeste antwoorden over de praktische werking van Atmooz. Werd je vraag niet beantwoord? Neem dan zeker contact op met onze klantendienst.

 

De producten van Atmooz vind je in onze verkooppunten


Je kan je bestelling afhalen in de Charrell conceptstore in Geel. Je bestelling zal na 2 werkdagen voor je ter beschikking zijn in de winkel. Neem zeker je bevestiging mee zodat we je snel kunnen verder helpen.

Adres: Charrell Conceptstore, Vossendaal 10, 2440 Geel

Openingsuren: ma-za 10u - 18u, zondag 13u - 18

Bevalt een artikel je niet? Dan heb je het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen te af te zien van je aankoop. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangeduide derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in zijn bezit krijgt.

Je mag het artikel tot 14 dagen na de herroeping gratis retourneren. 

Hoe ga je te werk:

  1. Bezorg je gegevens (naam en bestelnummer) per mail op hello@atmooz.com. Je helpt ons echt vooruit als je ook de reden waarom je wenst te retourneren even meegeeft.

  2. Wij bezorgen je per kerende mail ons advies over de beste retourmethode voor jouw pakket en bezorgen je het gepaste retourlabel.

  3. Verpak de artikelen preferabel in de originele verpakking (ook binnenin) en bevestig het verkregen retourlabel op de doos. 

  4. Alle artikelen worden bij ontvangst gecontroleerd. Wanneer alles in orde is, mag je binnen de 7 werkdagen een terugbetaling verwachten.

Atmooz is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag zijn we er voor je van 9u30 tot 12u30 en van 13u00 tot 15u00.